Dagens köp
Work work work!!
Har min 20 min frukost på jobbet just nu :) en sak undrar jag... Hur kan en kvinna gifta sig med en egoistisk skitstövel???? Syftar på våra underbara självupptagna gäster! Som bara går förbi en när man står framför dom och hälsar!?
Believe it or not
Tro de eller ej, men d här har varit min frisyr hela dan! Förutom på jobbet för att vi inte får ha utsläppt men men!! Jag är imponerad med mig själv att jag lyckades!! Va tycker ni??
Waow
Testar att blogga från blogg.se nya app får de hur det går! :)
En liten video..orkar inte skriva haha
Im gonna make it easier for you..
men angrade mig i sista sekunden och tankte "hur svart kan dt va att baka en prinsesstarta from scratch?"
hahahahaha javlar vilken tid de tooog!!
sa mitt tips till er bakande manniskor som ger ett forsok pa mina recept.. kop fardiga grejer.. d har tar tid fan :P
Enkla basic stuff som man behover till sitt tartbotten..
Japp jag gjorde min egna vaniljkram ocksa.. :P
Den blev ganska lyckad faktiskt..
Gjorde mina egna marsipan dekorationer ocksa :)
jag vet att de ser konstigt ut.. men resultatet av mitt tartbotten :)
orolig? neej for den ska ju gommas ;)
Ja hade mina dekorationer fardiga..
dela tartan i tre delar, en del ska de va sylt pa andra delen ska de va vaniljkram och me de toppar du pa med mkt gradde! som du ska kleta runt hela tarta, inkl. sidorna..
Pa med ditt marsipan lock .. och borja forma med handerna.. glomde namna att sylten ska va hallonsylt :)
jag strodde pa lite florsocker pa toppen.. en liten klassiker :)
Att jobba med tartor ar ingen speciell favorit hos mig.. men prinsesstarta e sa enkelt att jobba med sa det blir automatiskt roligt:P
vill ni ha de ordentliga receptet pa hela prinsesstartan lamna garna en kommentar :)
Come back tomorrow... save tonight..
Jag har sagt det forut och jag sager det igen... I love my camera.. <3
njuter av host solen.. :D
Groooooona byxor.. :P
My favorite...!! sugar and cinnamon pretzel.. :D
ojojoj shirin kan bowla... Nooot! hahahha
Marcins forsta gang.. :P tydligen sa gillade han de jattemkt :)
Allting ar valdigt 50-tals inspirerat.. love it!
Typ av buffalo wings fast i bbq sauce
Mini mac and cheese
Pulled pork with rainbow slaw.. :P
Pommes.. elr som engelsmannen skulle saga Chips..:p
Tar mig en funderare hahahahaa :P
Ciao !! kom forbi imorgon igen ... prinsesstarta kommer upp! ;)
It says it all..
Bilden tog jag, uppskattar inte tjuvar ;) men uppskattar om man fragar forst haha
eyes don't lie..
Ego
Bilder ni inte sett :P
Brorsan och hans tjej, jag och Marcin
hahahaha
Bilderna togs i februari nar jag var i Sverige :)
Jag och mina superduper smala ogonbryn och min mamma :)
Mamma :)
Min tjockisbulle.. assa ja smalter.. han e mitt hjarta! :D hahahha
Cupycake
Annelie
Som ni kan se va mina cupcakes en succe.. jag gillade att barnen bara vrakte i sig dom.. dom vuxna gjorde de ocksa.. men de va saaa mycket roligare att ta bild pa barnen for de enda dom e ute efter e glasyren hahaha
so...
So you're the bitch, that told that bitch, that I'm a bitch?! But listen Bitch, it takes a Bitch to know a bitch ...BITCH! ;)
kladdkaka (sticky cake) haha
Langesen jag bakade kladdkaka.. bt here we go..
All you need is;
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Satt ugnen pa 175°.
Borja med att vispa ihop socker och agg porost det ska se ut ungefar sa har
Under tiden sa kan du smalta smoret i en panna eller i mikron.. helt upp till dig ;)
Blanda ner ovriga ingredienserna i skalen och borja vispa ihop allt..
Sen hall ner smeten i en smorad och brodad form.. jag skippade brodsmulorna.. haha smaksak
In med kakan i ugnen i ca 20-25 min, ta sedan ut fran ugnen och lat kakan svalna, skar sedan upp kakan och servera med gradde.. YUM!!
Kladdkakan ar oftast en vinnare, 90% ar chokladalskare.. jag ar ett undantag.. jag ar inte sa superfortjust i kladdkaka..
Varfor jag bakade just kladdkakan?
Som sagt jag bakar under mina lediga dagar nu och gor de mestadels for er :) sa jag hoppas att receptet kommer till nytta! :)
Brainstorming!!!!
men jag borjar med kladdkaka dock for jag inte har nagon Marsipan .. vet inte om det ar nagot som saljs runtomkring har i London.. ska ta en titt.. speciellt inne i svenska butiken.. hoppas hoppas!
Gor det for mina lasares skull ;)
Vit choklad mousse anyone?
Sa kommer jag baka och visa mitt resultat.. om det kommer ga at helvete eller inte? ;)
Idag var planen att jag skulle baka hallonmousse.. men i mitt omrade finns itne det en enda javla butik som saljer gelatinblad.. sa det blir antingen att jag maste sno fran jobbet eller dra mig mot storgatan och handla.. hmmm ..
hahaha
sa jag bestamde mig for att ge mig in pa vitchoklad mousse..
but there's a catch.. jag har inte en metallskal.. jag maste smalta chokladjaveln pa nagot satt.. micron skulle kunna ga.. men vi far se.. alla som kanner mig vet att jag kommer pa nagot ;)
Btw fick ett suuuperguulligt meddelande pa facebook idag av en lasare :) Mirna tack sa mycket du gjorde min dag med en san helt random meddelande! :D <3
Keep yourself updated!
Cupcakes, new chapter for this blog..
Recipe in english;
You need:
120 g plain flour
140 g caster sugar
1,5 teaspoons baking powder
A pinch of salt
40 g unsalted butter (roomtemp.)
120 ml whole milk
1 egg
1/4 teaspoons vanilla extract
(Preheat the oven to 170C)
Put the flour, sugar, baking powder, salt and butter in a freestanding electric mixer with a paddle attachment (or use a handheld electric whisk) and beat on slow speed until you get a sandy consistency and everything is combined. Gradually pour in half the milk and beat until the milk is just incorporated.
Whisk the egg, vanilla extract and remaining milk together in a seperate bowl for a few seconds, then pour into the flour mixture and continue beating until just incorporated (scrape any unmixed ingredients from the side of the bowl with a rubber spatula).
Continue mixing for a couple more minutes until the mixture is smooth. DO NOT OVERMIX.
Spoon the mixture into paper cases until two-thirds full and bake in the preheated oven for 20-25 minutes, or until light golden and the sponge bounces back when touched.
a skewer inserted in the centre should come out clean leave the cupcake to cool slightly in the tray before turning out onto a wire cooling rack to cool completely...
While the cupcakes are cooling down, start with the frosting!
Vanilla frosting:
you need;
250 g icing sugar
80 g unsalted roomtemp. butter
25 ml whole milk
a couple of drops of vanilla extracts
Beat the icing sugar and butter together in a freestanding electric mixer with a paddle attachment (or use a handheld electric whisk) on medium-slow speed until the mixture comes together well mixed, Should look like this...
(I used my hands cause I dont have that stupid machine :P)
turn the mixer down to slow speed. combine the milk and vanilla extract in a seperate bowl, then add to the butter mixture a couple of spoonfuls at a time. once all the milk has been incorporated, turn the mixer up to high speed.
Continue beating until the frosting is light and fluffy, at least 5 minutes!
The longer the frosting is beaten, the fluffier and lighter it becomes..
You can also do it like I did and add some colour ;) makes it look much better if u ask me! :D
and this is the result..
Enjoy your homemade cupcakes!
Who needs a coffeeshop when u can invite your friends over for some homemade cupcakes! ;)